De vloerentrends van 2023

De vloer is een van de belangrijkste componenten in elk huis. Het type vloer waarop je woning steunt, kan een enorme sfeer- en comfortverbeteraar in de ruimte zijn. De rest van het ontwerp en de indeling van je huis zal waarschijnlijk draaien om je vloerkeuze. Om nog maar te zwijgen, het materiaal dat je kiest, kan een aanzienlijke invloed hebben op de functie van je huis, de duurzaamheid van je vloer en de onderhoudsvriendelijkheid.

Hier zijn alvast enkele vloertrends van 2023.

Vinyl

Vinylvloeren kunnen in veel verschillende formaten aan je huis worden toegevoegd. De veelzijdigheid van vinylvloeren maakt het een winnaar in veel verschillende kamers en voor een nog grotere verscheidenheid aan behoeften. Vinyl kan worden geïntegreerd in een thuiskantoorruimte, een thuisgymnastiek, de keuken of zelfs in een slaapkamer of twee. Vinyl plankenvloeren en vinyltegels kunnen worden vervaardigd in een grote verscheidenheid aan verschillende stijlen en kleurkeuzes, waardoor ze een geweldige vervanging zijn voor hardhouten vloeren of tegels. Het kan ook perfect zijn in elk deel van het huis waar je duurzame en veerkrachtige oppervlakken wilt.

Behalve dat het een fantastische budgetoptie is voor veelzijdige vloeren in je huis, is een vinylvloer gemakkelijk schoon te maken en eenvoudig te onderhouden. Het harde oppervlak kan eenvoudig worden geveegd of gestofzuigd. Vinylplanken of -tegels kunnen ook met een milde reiniger worden schoongeveegd. Ze hebben ook geen regelmatig onderhoud nodig, zoals opnieuw afdichten en waxen om de afwerking te verbeteren.

Laminaat

Laminaatvloeren zijn voor veel huiseigenaren in Nederland een go-to-optie geworden nadat de trend is overgewaaid uit de VS. Laminaten zijn kostenbesparend en relatief eenvoudig te installeren in een woning. Dit maakt ze een geweldige optie in veel verschillende toepassingen in een woning. Deze optie is zachter dan andere oplossingen voor harde vloeren die je voor je huis zou kunnen overwegen, maar ze zijn enorm duurzaam en bestand tegen krassen en vlekken. Dit maakt laminaat van Floer een geweldige optie voor vrijwel elke huiseigenaar en ze zijn vooral handig in woningen met kinderen of huisdieren.

Door de verscheidenheid aan afwerkingen kunnen deze met verschillende stijlen werken. Laminaat met een matte of onafgewerkte look kunnen prachtig staan ​​in een kamer met een rustieke uitstraling of een huis met een industriële inrichting. Degenen met een subtiele glans kunnen een perfecte basis vormen voor een traditionele inrichting. Of, als je een meer formele sfeer wilt, zoek dan naar laminaat met hoogglansafwerking die echt schittert.

Vintage

Vintage stijl fietst weer rond om zijn stempel te drukken op het interieur. Dit is een verbluffende vloerkeuze die tonnen kleur en karakter aan je ruimte kan toevoegen. Retro-geïnspireerde vinylvloeren kunnen budgetvriendelijk en eenvoudig te installeren zijn. Voeg het toe aan een kleine ruimte zoals een damestoilet om te testen of ga all-in en vernieuw je keukenvloer.

De iconische zwart-witte vloertegel met dambordpatroon kan je bijvoorbeeld terugbrengen naar de tijd van de supermarkt. Maar wanneer het wordt gecombineerd met moderne elementen zoals gouden accenten en strakke kasten, kan het een gastvrije sfeer toevoegen aan een moderne keuken. Veel van deze retrotegels hebben ook strepen, patronen of geometrische ontwerpen. Je kunt deze overal toevoegen, van een woonruimte tot een badkamer om kleur, beweging en heel veel visueel belang te introduceren.