Waarom je moet kiezen voor een houten schutting in je tuin

Waarom je moet kiezen voor een houten schutting in je tuin

Of je nu een paar planten kweekt of je gezin voedt met je groententuintje, een tuinhek is de sleutel tot het beschermen van je perceel tegen een breed scala aan bedreigingen. Hekken bieden vele soorten tuinbescherming, van het markeren van je perceel tot het vormen van een barrière voor dieren.

Een schutting als scheidingslijn

Als je de achtertuin deelt met een buurman, bieden de schuttingen van Gadero een eenvoudige manier om je planten gescheiden te houden. Gemeenschappelijke tuinen en tuinen die worden gedeeld door appartementsbewoners kunnen ook baat hebben bij scheidingswanden. Een omheining biedt ook een duidelijke grens tussen de speelplekken van kinderen en je tuinperceel. Afhankelijk van de hoogte kan een tuinhek zelfs een beetje privacy in de achtertuin bieden.

Bescherming tegen de natuur

Dieren in het wild en de elementen vormen een dubbele bedreiging voor je zorgvuldig gecultiveerde tuin. Hekwerken vormen een barrière tussen de wind en je planten. Het kan ook de hoeveelheid zonlicht verminderen die delicate groenten en bloemen ontvangen. En de lokale dierenpopulatie kauwt net zo graag op die wortelen, tomaten en andere soorten producten als wij. Om je tuin helemaal af te maken, kan je ook kiezen voor een tuin huis in hetzelfde type materiaal als je schutting. 

Waarom kiezen voor een houten schutting?

Houten schuttingen zijn betaalbaar en duurzaam

Omdat hout natuurlijk en overvloedig is, blijft de prijs van houten omheiningen redelijk laag in vergelijking met zaken als smeedijzer, aluminium of vinyl. Wanneer een houten schutting vakkundig wordt geplaatst en goed wordt onderhouden, kan deze tientallen jaren meegaan en mooi blijven.

Een houten schutting onderhouden is eenvoudig

Met eenvoudig water en zeep kun je je schutting schoon houden en door hem te behandelen met verf, beits of waterafstotend middel kun je hem beschermen tegen beschadiging. Als een paneel vervormd of beschadigd raakt, is het eenvoudig te repareren door afzonderlijke platen te vervangen.

De verscheidenheid aan beschikbare houten hekken is bijna eindeloos

Je kunt kiezen uit grenen, sparren, ceders, cipressen of redwood, geverfd of gebeitst in de kleur van je keuze. Aangezien regelmatig opnieuw schilderen of beitsen een slimme manier is om je omheining te onderhouden, kun je de kleur mogelijk elk jaar veranderen! Bovendien zijn hekken verkrijgbaar in verschillende stijlen en kunnen worden aangepast om de juiste hoogte en breedte voor je eigendom te hebben. Omdat het zo veelzijdig is, kan een houten hekwerk vrijwel elke omgeving aanvullen.

Houten omheiningen zijn milieuvriendelijk

Omdat het een hernieuwbare hulpbron is, is hout een goede optie voor mensen die milieubewust zijn. Bovendien zijn er steeds meer behandelingen die houten schuttingen kunnen beschermen tegen rot en ongedierte, maar die toch milieuvriendelijk zijn.

Een houten schutting kan de waarde van je eigendom verhogen

Houten hekken bieden veiligheid en privacy, die beide aantrekkelijk zijn voor huizenkopers. Bovendien kunnen houten hekken je kinderen en huisdieren veilig houden en je tuin aangenamer maken om te gebruiken, wat de waarde van je eigendom voor je verhoogt zolang je in het huis woont.